Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vaníliás - marcipános Pókember torta (vega) recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 380 g bio fehér liszt
» 150 g nádcukor
» 1,5 cs. bio foszfátmentes sütőpor
» 1,5 mk. szódabikarbóna
» 1 cs. bio vaníliás cukor (pl. DM-ből)
» 9 ek. olaj
» 350 ml növényi tej
» 1 citrom reszelt héja és leve
» A VEGÁN - TOJÁSMENTES CUKRÁSZKRÉMHEZ:600 ml vaníliás szójatej
» 30 g bio fehér liszt
» 20 g kukoricakeményítő
» 1 (kezeletlen bio) citrom héja
» 40 g kókuszzsír
» 80 g nádcukor
» 1 csapott mk. őrölt kurkuma
» 250 g lekvár
» A díszítéshez:400 g fehér marcipán
» 100 g piros marcipán
» 50-70 g tejmentes étcsokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat, egy másik tálban pedig a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mind a kettő keveréket vegyítjük egymással. Kiolajozott tortaformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni!

A krémhez egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a keményítővel, a kurkumával és 100 ml növényi tejjel.
Kis lábasban lassú tűzön felolvasztjuk a kókuszzsírt először 200 ml növényi tejbe keverve. Hozzáöntjük a maradék tejet, a nádcukrot és a csíkokban levágott citromhéjat (hogy utána ki tudjuk majd szedni a héjat a krémből). Felforraljuk, hozzáadjuk a lisztes-tejes keveréket és folyamatos keverés mellett főzzük 3 percig. Folpakkal letakarva hagyjuk kihűlni a krémet.

A díszítéshez a marcipánt először enyhén vizes kézzel átgyúrjuk, majd (nád)porcukorral leszórt nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Ráhelyezzük a piros marcipánra a sablont, amit körbevágunk .A fehér marcipánt is kinyújtjuk a torta teljes méretére.
A torta összeállítása:
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A lapokat megkenjük először vékonyan lekvárral, majd a krémmel. A torta tetejét és a torta oldalát is megkenjük vékonyan a lekvárral. A kinyújtott fehér marcipánt a sodrófa segítségével ráemeljük a tortára és óvatosan rásimítjuk. A fehér marcipánra helyezzük a piros pókember maszkot. Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, amikor langyos, egy nejlonzacskóba töltjük, aminek picit lecsippentjük a végét, és óvatosan megmintázzuk a hálót.
Megjegyzés / tipp:

Érdemes a tortát legalább előző nap elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek!
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.31 13:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztához összekeverjük, másik tálban, kettő keveréket, tálban csomómentesre, kókuszzsírt először, maradék tejet, csíkokban levágott, lisztes-tejes keveréket, marcipánt először, piros marcipánra, fehér marcipánt, torta teljes, torta összeállítása, kihűlt piskótát, lapokat megkenjük, torta tetejét, torta oldalát, kinyújtott fehér, sodrófa segítségével, fehér marcipánra, piros pókember, nejlonzacskóba töltjük, tortát legalább, vaníliakivonatot, szódabikarbónát, szódabikarbóna, CUKRÁSZKRÉMHEZ, nejlonzacskóba, előmelegített, csomómentesre, foszfátmentes, nyújtódeszkán, összeállítása, felolvasztjuk, lecsippentjük, felolvasztjuk, összekeverjük, keményítővel, segítségével, Felforraljuk, tortaformába, megmintázzuk, összeérjenek, Hozzáöntjük, citromhéjat, Kiolajozott, étcsokoládé, díszítéshez, citromlevet, fehér liszt, nádcukor, foszfátmentes sütőpor, szódabikarbóna, vaníliás cukor DM-ből, olaj, növényi, citrom reszelt héja leve, fehér liszt, kukoricakeményítő, kezeletlen citrom héja, kókuszzsír, nádcukor, csapott őrölt kurkuma, lekvár, díszítéshez fehér marcipán, piros marcipán, tejmentes étcsokoládé,
Fahéjas almafánk
0 komment 20 ember kedveli
Csőben sült csülkös brokkoli sajttal.
0 komment 1 ember kedveli
Karácsonyi mákosguba
0 komment 14 ember kedveli
Gyümölcsrizs
0 komment 3 ember kedveli
Krumplifasírt
0 komment 24 ember kedveli
Fahéjas tejberizs eperrel
0 komment 1 ember kedveli
Erdei gyümölcsökkel töltött palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Fokhagymakrémleves sajttal és pirítós kockákkal
0 komment 5 ember kedveli
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
2 komment 56 ember kedveli
Otthoni fondant
0 komment 8 ember kedveli
Bécsi barack lepény
0 komment 1 ember kedveli
Baconbe göngyölt csirkemáj...
0 komment 10 ember kedveli
Brassói aprópecsenye borral
1 komment 3 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Cukkinisaláta...
1 komment 8 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.